Assurantie- en
Adviesburo
Benschop B.V.

Veel gestelde vragen

Wat is de bonus-malusregeling?

Veel verzekeraars hebben een eigen bonus-malusregeling, ook wel bekend als no-claimkorting. Rijdt u schadevrij, dan wordt u beloond met een lagere premie. Als u schade hebt, dan kan het zijn dat u het volgende jaar meer premie betaalt.
Bij sommige maatschappijen kunt u uw bonus-malusregeling beschermen met een bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor valt u bij schade niet direct terug in de opgebouwde korting.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering het beste aanpassen van allrisk (Casco) dekking naar WA-dekking?

Na 6 tot 10 jaar is de dagwaarde van uw auto meestal zodanig gedaald, dat u met een WA+ of allrisk verzekering mogelijk over verzekerd bent. Overstappen van een allrisk(Casco) autoverzekering naar WA, kan dan een goede beslissing zijn. Het is wel goed om u te realiseren dat u bij grote schade (of zelfs verlies van uw auto) die niet verhaald kan worden op een ander, zelf voor de kosten opdraait bij een WA-verzekering. Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Neem contact met ons op.

Is mijn zorgverzekering nog wel up-to-date?

Het is goed om jaarlijks te controleren of uw huidige zorgverzekering nog wel bij u past. Uw gezondheid en uw wensen ten aanzien van uw verzekering kunnen veranderen, en ook de dekking van uw aanvullende verzekering kan wijzigen in de loop der tijd. Wij bekijken graag samen met u wat op dit moment voor u de beste en voordeligste zorgverzekering is.

Hoe kan het juiste te verzekeren bedrag voor een inboedelverzekering worden bepaald?

Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de volledige (nieuw)waarde van de inboedel. Verzekeraars hanteren een inboedelwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheids- en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

In beide gevallen gaat om het schade die anderen geleden hebben door toedoen van uw bedrijf. Het onderscheid zit in het soort schade. De bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering dekt door derden geleden zaak- en personenschade, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van financiële schade.

Cyberrisico’s: moet ik daar ik iets mee?

Jazeker! Een datalek, een hack, ten prooi vallen aan phishing mails: het kan echt iedere ondernemer overkomen. Weet u wat u moet doen in zo’n situatie? Heeft u een incident response plan? het is belangrijk dat iedereen binnen uw bedrijf weet hoe te handelen op zo’n moment. Zeker als vreemden mogelijk bij persoonlijke of bedrijfsgevoelige data hebben kunnen komen. De gevolgen hiervan kunnen groot én kostbaar zijn.
Een cyberverzekering kan hierbij uitkomst bieden. Naast een financiële vergoeding, krijgt u bij deze verzekering ook praktische hulp.

Moet ik als zzp’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Als u als ondernemer verwikkeld bent in een juridisch conflict, kunt u geen aanspraak maken op de rechtsbijstandverzekering die u privé heeft. Wilt u toch gebruikmaken van rechtsbijstand op het moment dat u een conflict heeft met bijvoorbeeld een klant, een leverancier of met de verhuurder van uw pand, dan doet u er goed aan om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wij vertellen u graag meer over de voorwaarden en de dekking van deze verzekering

Schade zonder dader? Het Waarborgfonds helpt

Stel dat u schade heeft aan uw auto, fiets, huis, tuin of aan een persoon (letselschade) door een motorrijtuig en de bestuurder en de veroorzaker ervan is onbekend of blijkt onverzekerd te zijn. Dat betekent dat u de schade niet kunt verhalen op de dader. Voor dit soort situaties bestaat het Waarborgfonds Motorverkeer.
Op de website van het Waarborgfonds kunt u via een interactieve video eenvoudig nagaan of uw schade in aanmerking komt voor vergoeding door dit fonds.

Vlasakker 1, 3417 XT  Montfoort      Telefoon: 0348 472215      E-mail: info@hermanbenschop.nl                    Privacyverklaring