Assurantie- en
Adviesburo
Benschop B.V.

Hypotheken

Woning kopen zonder koopstress..

De woning van uw dromen lijkt binnen uw mogelijkheden te passen. In een korte tijd moet u veel beslissingen nemen om de koop te kunnen sluiten. De stress kan dan toe slaan want uw beslist immers over relatief hoge bedragen voor een langere termijn.

Hypotheek Advies

Wanneer u ons van de juiste informatie voorziet, zullen wij er alles aan doen om de koopstress bij u weg te nemen. Als huiseigenaar krijgt u te maken met allerlei financiële, fiscale en juridische regelgevingen. Wij leggen u uit wat u kunt verwachten en wat de gevolgen zijn voor uw financiën.

Om uit te zoeken hoe uw hypotheek er precies uit moet zien, inventariseren wij eerst uw persoonlijke en financiële situatie. Wij vragen naar uw financiële gegevens, maar ook andere informatie is belangrijk, zoals uw toekomstverwachtingen en toekomstwensen. Die zeggen iets over hoe uw vaste lasten zich ontwikkelen en dat zou de keuze voor een bepaald type hypotheek kunnen beïnvloeden.
Na de inventarisatie maken we een analyse, zoeken we uit wat uw mogelijkheden zijn, vergelijken we de hypotheken van meerdere aanbieders en maken we berekeningen.

Ook zijn we duidelijk over wat u betaalt voor uw hypotheek en ziet u hoe uw hypotheeklasten er in de komende jaren uitzien.

Uiteraard spreken we ons advies grondig met u door. U krijgt de tijd om alles goed te overdenken. Dit is mogelijk omdat wij als onafhankelijk adviseur vrij kunnen bewegen bij het zoeken naar de beste oplossing voor u.

Verhuizen

Heeft u in het verleden een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek afgesloten en gaat u verhuizen? Dan mag u dezelfde hypotheekvorm behouden, inclusief het recht op hypotheekrenteaftrek. Deze regel geldt alleen voor het oude leenbedrag. Als u een hogere hypotheek nodig heeft, moet u voor het meerdere een extra hypotheek afsluiten. Daarvoor gelden dan de nieuwe regels.

Betalen voor advies

Vroeger ontvingen hypotheekadviseurs provisie van hypotheekverstrekkers als zij een hypotheek afsloten. Het hypotheekadvies leek daardoor gratis, maar was dat niet. De provisiekosten zaten immers verpakt in de hypotheekkosten. U betaalde indirect voor het hypotheekadvies.
Sinds 1 januari 2013 is de regelgeving veranderd.
U betaalt nu rechtstreeks voor een hypotheekadvies. Het voordeel is duidelijkheid. U weet precies welke kosten u maakt voor de hypotheek zelf en welke voor het hypotheekadvies. Ook weet u zeker dat uw belang voorop staat in de advisering.

Een hypotheek sluiten voor een zelfstandig ondernemer is in veel gevallen een lastiger klus, dan voor een particulier. Niet alleen is de bank geïnteresseerd in de jaarcijfers, maar een toelichting van de accountant op deze jaarcijfers, kan nèt het verschil uitmaken of een bepaalde hypotheek wel of niet mogelijk is. Door onze combinatie hypotheken – administratie kunnen wij veelal direct bij het aanvragen van een offerte dat beetje ‘extra’ aan de offerte-aanvraag toevoegen.

Vlasakker 1, 3417 XT  Montfoort      Telefoon: 0348 472215      E-mail: info@hermanbenschop.nl                    Privacyverklaring